Završena natjecateljska sezona u Prvoj Federalnoj ligi Bosne i Hercegovine

Stolnotenisači "Brotnjo" iz Čitluka odigravši peti i šesti turnus 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine okončali su nastupe u ovoj ligi za sezonu 2016/2017. Potrebno je istaknuti da Stolnoteniski klub "Brotnjo" iz Čitluka nakon odigrane prošlogodišnje sezone i osvojanja drugog mjesta u 1. Federalnoj ligi Bosne i Hercegovine pomlađuje sastav i daje priliku mlađim snagama u završenoj sezoni, dok najmlađi član koji je igrao za ekipu seniora u okončanoj natjecateljskoj sezoni ima 11 godina. Realno gledajući klub iz Brotnja sezonu je završio na solidnom 5. mjestu sa omjerom 10/10 pobjede/porazi i 20 osvojenih bodova.

Peti turnus 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine održan je 12.03.2017. godine (nedjelja) u Osnovnoj školi u Matuzićima u organizaciji STK "Doboj Jug". Stolnotenisači Brotnja ostvarili su pobjedu rezultatom 3:0 u meču protiv ekipe STK "Sarajevo '73" iz Sarajeva, dok su pretrpili poraze protiv ekipa STK "Žepče" rezultatom 1:3, STK "Doboj Jug" rezultatom 2:3 i STK "Spin" rezultatom 0:3.

Šesti (završni) turnus 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine odigran je 08.04.2017. godine (subota) u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu u organizaciji STK "Bugojno". Naši stolnotenisači ostvarili su pobjedu rezultatom 3:1 u meču protiv ekipe STK "Aladža II" i doživjeli poraz rezultatom 2:3 protiv domaćina ekipe STK "Bugojno".

Za ekipu "Brotnjo" iz Čitluka u ovoj sezoni nastupali su: Mario Prusina, Blago Brkić, Marin Ostojić, Nikola Prusina i Vlado Kvesić. Ekipa je odgovorila na postavljeni izazov rezultatom koji je u ovom trenutku najrealniji dok uz kvalitetniji rad prostora za napredak ima. 

U prilogu ispod možete pogledati kompletne rezultate s konačnom tabelom nakon odigranog petog i šestog turnusa 1. Federalne lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: 
webmaster Zovak