Dragan Šakota srebreni na "Zenica Table tennis Open 2017"

U subotu 23.09.2017. godine u Zenici je održan "Zenica Table tennis Open 2017" tradicionalni međunarodni turnir na kojem je nastupilo više od 70 veterana, koji su igrali u tri starosne kategorije, 12 najboljih seniora u Bosni i Hercegovini, te 6 veterana u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji veterana i veteranki nastupili su natjecatelji iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Najviše uspjeha u kategoriji seniora imali su Mirza Dizdarević, Luka Matković i Edin Konjić, u kategoriji veterana "60 plus" najbolji su bili Miloš Kramaršić, Osman Ibrahimspahić i Vojislav Dragovljević.

U kategoriji "50-59 godina" član STK "Brotnjo" iz Čitluka i predsjednik kluba iz Brotnja Dragan Šakota nakon grupnog dijela natjecanja pobjedom protiv stolnotenisača iz Zenice Duška Stevanovića rezultatom 3:1 i Semira Čerima također rezultatom 3:1 došao je do polufinalnog meča i pobjedom protiv Mirsada Pajevića - generala ABiH rezultatom 3:1 ušao u finale. U finalnom meču protiv Ljubiše Miloševića natjecatelja iz Beograda Dragan Šakota zauzeo je drugo mjesto.Treće mjesto zauzeo je Budimir Božović natjecatelj iz Tivta.

Kod veterana u kategoriji "40-49 godina" najbolji su bili Almir Aličić, Fadil Čustović iz Mostara član Stolnoteniskog kluba "Brotnjo" iz Čitluka i Zoran Šunjić iz Splita. U konkurenciji žena najbolja je bila Idrija Redžepović, Natalija Debelnogić i Mina Katanić.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji STK "Mladost" iz Zenice sportskom nadmetanju uz prikazani korektan i atraktivan stolni tenis. Zahvala domaćinu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ove sportske manifestacije a najboljim natjecateljima čestitke.

Izvor: 
webmaster Zovak